Zomaar 'n ochtend op peuteropvang Dribbel   Hoe ziet zo'n dag er eigenlijk uit? Gaan we nog iets leuks doen vandaag? Is er iemand jarig misschien? 

De papa’s en mama’s brengen hun kind om 8:30 (8:15 bij POV de Berkenboom). Om 8:45 gaan de kinderen eerst vrij spelen. In deze tijd kunnen ze lekker o.a. in het keuken/poppenhoekje, in de bouwhoek, het snoezelpaleis in duiken, boekjes lezen, kleien aan tafel, spelletjes spelen, met de auto’s en de parkeergarage, de duplotrein etc.

Rond 9:15 gaan we in het kringetje. In het kringetje wordt het goedemorgen liedje gezongen en gaan we na het fruitliedje een lekker stukje fruit eten met een bekertje sap en een koekje. Is er een kindje jarig? Dan wordt dit natuurlijk uitgebreid gevierd. Daar maken we altijd een leuk feestje van. Na het kringetje gaan we rond 10:15 een plas/verschoonronde houden. Hierop aansluitend een gezamenlijke activiteit. Dit kan bv zijn: een knutselwerkje maken, buiten spelen, een spelletje in de gymzaal, peuter gymmen, etc.

Rond 11:15 maken we een eind aan de activiteit. De kinderen kunnen dan nog even rustig zelf spelen voordat de papa’s en mama’s weer komen.

Tussen 12:00 mogen de papa’s en mama’s weer komen om de kinderen op te halen.