KDV-134In tegenstelling tot veel andere kinderdagverblijven en scholen verzorgen wij de maaltijden voor de kinderen zelf. Wanneer uw kind geen speciaal dieet heeft, stellen wij dagelijks een standaard pakket aan voeding samen dat gebaseerd is op informatie van het voorlichtingsbureau voor de voeding. Bijzondere voedingen op advies van medische of alternatieve doktoren hebben wij niet in ons standaard pakket. Wij gaan er vanuit dat u deze voeding zelf aanschaft en meebrengt voor uw kind. 

Zoals in het dagprogramma te lezen is, krijgt uw kind door de dag heen voldoende te drinken in de vorm van sap, melk of water alsook te eten in de vorm van vers fruit, brood met verschillende soorten beleg en verantwoorde tussendoortjes zoals biscuits, soepstengels, rijstewafels of crackers. Wij hebben vaste eet- en drinktijden. Heeft uw kind los van deze tijden echter behoefte aan iets te eten of te drinken, dan krijgt hij of zij dat uiteraard. 

Voor baby's verzorgen wij ook de volledige voeding als u dat wenst. Voor de flesvoeding maken wij gebruik van Hero 1 en 2. Naast flesvoeding verstrekken wij, in overleg met u, ook potjes groenten aan kinderen tot 15 maanden. Wij gaan er vanuit dat dreumesen vanaf 15 maanden 's middags brood mee-eten en 's avonds de warme maaltijd gezamenlijk eten in de gezinssituatie. Het mee-eten geldt namelijk als een belangrijk element in de ontwikkeling van een kind.
Moeders die borstvoeding geven wordt de mogelijkheid geboden om hun kind zelf te voeden op het kinderdagverblijf.

Verschoning

Net als voor de voeding zorgen wij ook zelf voor verschoningsmiddelen. U hoeft niet zelf luiers en vochtige doekjes voor uw kind mee te brengen. Wij gebruiken papieren luiers en vochtige doekjes van een goede kwaliteit.

Wij zijn altijd zeer alert op een goede hygiëne, temeer omdat kleine kinderen zeer snel besmet raken. Zo stofzuigen en dweilen wij bijvoorbeeld elke dag, luchten we de groepen en slaapkamers en zijn we in het bezit van een CO2 gestuurd ventilatiesysteem. De toiletten worden na ieder dagdeel schoongemaakt. We maken de verschoningstafel schoon na iedere verschoningsbeurt. Handdoeken worden na ieder dagdeel verschoond evenals vaatdoeken. Ook zijn wij in het bezit van een vaatwasmachine die babyflesjes kan uitkoken. Wij leren de kinderen om te gaan met hygiëne door ze bijvoorbeeld al zo vroeg mogelijk te leren hun handen te wassen voor het eten en na het toiletbezoek. Op de toiletten maken we gebruik van papieren handdoekjes.