Visie

U heeft als ouder/verzorger ervoor gekozen om uw kind na schooltijd aan onze zorg toe te vertrouwen. De medewerkers van onze BSO’s zullen er alles aan doen om uw kind een plezierige tijd te bezorgen. Onze BSO’s vangen kinderen op van 4 jaar t/m 12 jaar (basisschool leeftijd).

De kinderen die bij ons komen hebben een grote inbreng in de invulling van de tijd op de BSO. Na school is er tijd voor ontspanning, spel, gezelligheid, aandacht, en het niets “moeten”. Dit alles omgeven door een veilige structuur. Voor ons is het zeer belangrijk dat uw kind graag naar de BSO komt.

U kunt erop vertrouwen dat wij uw kind goed verzorgen en voldoende liefdevolle aandacht geven, dat de ruimte waarin de kinderen verblijven aantrekkelijk, veilig en schoon is. U kunt erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met uw kind omgaan en dat u met vragen, opmerkingen, wensen of klachten altijd bij ons terecht kunt. Via gesprekken, ons informatieboekje en ouderavonden houden wij u op de hoogte van alle actuele gebeurtenissen betreffende uw kind.

Veligheid

Jaarlijks keurt de GGD alle BSO locaties dus ook die van ons. De GGD controleert dan of wij voldoen aan de normen die de gemeente Amersfoort en de Wet Kinderopvang stelt.
Veiligheid vinden wij erg belangrijk. Wij zorgen er niet alleen voor dat een kind zich veilig voelt, maar ook dat een kind zich veilig kan bewegen zowel binnen als buiten.

Om kwaliteit en veiligheid te kunnen waarborgen maken wij jaarlijks een risico inventarisatie. Door het team worden alle risico’s onder de loep genomen en actieplannen geschreven en uitgevoerd.

De scholen waarin onze BSO’s gehuisvest zijn, zijn allemaal in het bezit van een brandmeldinstallatie. De scholen hebben veel deuren zodat er altijd een uitgang in de buurt is. Dit maakt de gebouwen zeer veilig. In elk lokaal hangen posters met pictogrammen voor routes voor vluchtwegen. In onze lokalen zijn ook handmelders aanwezig.

Voeding

Als de kinderen uit school komen staat er drinken klaar. We hebben de keuze uit melk, water of limonade. We serveren dan ook seizoensfruit met daarna de keuze uit afwisselend een eierkoek, rijstewafel, cracker of ontbijtkoek. De kinderen mogen zelf fruit of drinken pakken als ze trek of dorst hebben. Wanneer de kinderen worden opgehaald mogen ze nog een snoepje komen halen bij het afmelden.

Natuurlijk houden wij rekening met kinderen die vanwege een allergie of om een andere reden bepaalde voedingsmiddelen niet mogen eten. Als uw kind een specifiek dieet volgt, verzoeken wij u dit zelf aan te schaffen en mee te geven.
Eten en drinken (behalve ontbijt en avondmaaltijd) verstrekt de BSO tijdens de middagen, op studiedagen en in de vakantieopvang.

Een dag bij de BSO

Zomaar een dag bij de BSO, hoe ziet zo’n dag eruit? Gaan we nog iets leuks doen vandaag?

Middag indeling.

De kinderen komen rond 14.15 uur (14:00 uur bij BSO de Berkenboom) op de BSO. De kinderen mogen plassen, handen wassen en aan tafel komen zitten om fruit te eten. Dit doen we gezamenlijk aan de grote tafel. Hier is de mogelijkheid om gezellig te kletsen en naar elkaars verhalen te luisteren.

14.45-17.00 uur. Na het tafelmoment is er tijd voor allerlei activiteiten. De groep is ingedeeld met verschillende “hoeken”. Een “jongenshoek” met een voetbaltafel, lego, k’nex, kapla, playmobile en een techniektafel. Voor de meisjes is er ook een hoek gecreëerd. De “meisjeshoek” heeft een make-up tafel, lego friends, playmobile, barbies en nog veel meer. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te knutselen, een spelletje te spelen of om af en toe een spelletje te doen op de computer. Ook mogen de kinderen lekker buiten spelen, in de gymzaal lekker spelen, knutselen of relaxen met een boek.

Rond 17.00 uur sluiten we de dag af met een rijstwafel, cracker of eierkoek. Ook mogen de kinderen nog wat drinken. Daarna is er nog tijd voor een spelletje of om even te relaxen. Vanaf deze tijd worden de eerste kinderen opgehaald.

Dagindeling vakantieweek

7.30 uur. De eerste kinderen arriveren. We gaan ervan uit dat de kinderen thuis ontbeten hebben.

9.30 uur. Start van het dagprogramma. De dag kan thema gericht zijn. In de vakanties zullen we gebruik maken van interne en externe partijen die een activiteit aanbieden. Als het weer het toelaat gaan we erop uit. De activiteit kan plaatsvinden in de buurt van de BSO maar ook verder weg. We gaan namelijk ook wel eens met de bus of met de trein ergens naartoe. Deze uitstapjes zijn altijd ver vooruit gepland zodat we u ruim van te voren op de hoogte kunnen brengen van onze plannen.

12.30 uur. We lunchen gezamenlijk aan tafel. Na de lunch ruimen we samen op en krijgen de kinderen de mogelijkheid om vrij te spelen.

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur hebben de leidsters hun pauze. Ook dan is toezicht gegarandeerd.

14.00 uur. Start van het middagprogramma. Buitenspelen, knutselen of een themagerichte activiteit.

17.00 – 18.15 uur. De eerste kinderen worden opgehaald. Tussentijds kan er nog wat gedronken of gegeten worden, is er tijd om nog even te relaxen of bijvoorbeeld even televisie te kijken.

18.15- 18.30 uur. Opruimen en de laatste kinderen worden opgehaald. Daarna gaan de leidsters naar huis.